zekbreffblog

Trónok Harca 6x03 - Esküszegő

Spoileres Kibeszélő

2016. május 09. - zekbreff

 

tyrion_1.jpg

Az eddigi legjobb részt kaptuk még akkor is, hogyha még a harmadánál sem járunk az évadnak. Ezúttal ügyesen hoztak be új szálakat és húztak meg váratlanokat, úgyhogy a múlt heti gyengébb felvonást sikerült feledtetni velem. 

Ott folytattuk ahol abbahagytuk, északon a Stark-fatty feltámadt és ezt mindenki máshogy dolgozta fel, már aki fel tudta. Nagyon tetszett, hogy Melissandre egyből a halál utáni perceiről faggatta Jont, amire ő kiábrándítóan válaszolt. Rémisztőbb és elbizonytalanítóbb dolgot elképzelni sem lehet annál, hogy a halál után nincsen semmi, ebből kell kiindulnunk, amikor a mostani Jont látjuk tanácstalanul. Érthető, hogy miután pusztán kötelességből kivégeztette az árulókat, lemond az irányításról és elhagyja a többieket. Így, hogy Sam már nincs mellette, nem tudom ki lehelhetné vissza belé a lelket, majd talán Sansa? A feldolgozás kapcsán még az is egy érdekes momentum egyébként, hogy a Éjjeli Őrség tagjai az újjáéledést parancsnokuk Isten létével magyarázzák be, nem pedig Melissandre boszorkánymágiájával.

red.jpg

A címadás megint 10/10-es, hiszen ha a szó szoros értelmében vett esküszegésről beszélünk Jon mellett talán csak Daeneryst említhetjük meg, viszont Sam is más úticélt ígért Szegfűnek, (tényleg ez a magyar neve? asszem inkább maradok a Gillynél), Ned hősies párbaja sem úgy lett elmesélve, ahogy valójában történt, és /ez már lehet belemagyarázás/ még Tyrion esetleges ivósjátéka is az igazmondáson alapult volna. (Amikor megláttam a címet először azt hittem az "Oathbreaker" valakinek a kardja lesz, a sword-or-metal band játékukba biztos befért volna.)

bran.jpg

"The mothers love outshines it all." Biztos vagyok benne, hogy tudatos anyák-napra kitekintő beszélgetés volt Tommen és a Főveréb között(az amcsiknál egy héttel később, azaz a premier napján ünnepelték) amiből megint csak a király befolyásolhatóságát lehetett leszűrni. Egyre jobban gyűlölöm a végletekig álszent papot, ami abból is látszik, hogy ebben a párharcban már Lannisteréknek drukkolok, akik sikertelenül próbálnak visszaférkőzni Királyvár menedzselésének a központjába. Persze itt még mindig Margaery a favorit, de szegényt nagyon keveset látjuk idén.

sparrow.jpg

Ayra újra lát! Nálam ez teljesen váratlan volt, tényleg azt gondoltam, hogy majd Daredevil mintájára belőle is olyan harcost faragnak, aki a többi érzékszerve miatt lesz magasan átlag feletti és ezt használja majd ki a gyilkolászásnál. Másfelől azért sem sejtettem ezt a fordulatot, mert szimplán most megint ott tart ahol eddig, így minden bizonnyal gyorsan be fognak dobni valami újat az ő történetébe, hogy előrébb léphessen. Kíváncsian várom.

ayra_1.jpg

Lassan már újra lehetne kezdenem a sorozatot elölről, annyira sok történetszál kavarog a fejemben. Például az, hogy a legkisebb Stark most pont Ramseynél bukkant fel véletlenszerűnek hatott. Ramseyt ismerve nem sok jót jósolok Rickonnak, szerintem Theonhoz hasonlóan kínzás lesz várható valamilyen formában és majd Sansáék ellen is kifizetődhet a fiú fogva tartása.

Jó úton halad az évad, bár annak egyelőre még a nyomát sem látni, hogyan érnek majd össze a szálak. A Másokat például idén még hanyagolták és én nem siettetem őket, sőt, örülök ha nem csapják össze a story végét. Mégis rejtély, hogyan fogják tudni majd lezárni az egészet a tervezett még durván 20 rész alatt.

Mellesleg:
  • Daenerys storyja nullát haladt előre
  • Megint meghalt egy rémfarkas :(
  • Varys "kismadarai" egy részét most a felcser sajátította ki
  • Olly arcát látni majdnem olyan felemelő volt, mint anno Joffrey-ét

A bejegyzés trackback címe:

https://zekbreff.blog.hu/api/trackback/id/tr318697794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása