zekbreffblog

Trónok Harca - A 6. évadnak is vége

Spoileres Kibeszélő

2016. június 27. - zekbreff

cersei.jpg

Véget ért az álom, és a magyarok EB szereplése után a Trónok Harca is elbúcsúzott egy évre, úgyhogy jöhet megint a várakozás. A sorozat eddigi legerősebb fináléját kaptuk és az évad egészét tekintve se panaszkodhatunk. A már megszokott módon idén is építkezős kezdés után robbantottak nagyot az utolsó két résszel, de az aktuális minicliffhangerekkel hétről-hétre lázban tartottak minket, mindig volt miről beszélni.

Tulajdonképpen kielégítő éven vagyunk túl, főleg ha a szerethető karakterek elköszönését már csak Martin-féle járulékos veszteségnek fogjuk fel. Engem személy szerint Hodor hősies halála viselt meg a legjobban, ami azért sokat elmond, hiszen ő közel sem akkora érvágás, mint mondjuk Oberyn, Catelyn és Robb régebbről. Az egyik kedvencemet, Margaeryt még sajnálom, neki alig jutott szerep a végére, de így hogy ennyi mindenkivel együtt és már a rész elején felrobbant, az ő elvesztését se lehetett igazán átélni.

tommen_2.jpg

A másik oldalon talán még édesebb volt a bosszú, mint Geoffrey megmérgezésénél. Elsőként természetesen Ramseyt kell megemlíteni, akinek végre visszanyalt a fagyi. A történet szempontjából persze király érzés volt a pitbullkutyákkal megetetetel jelenet, Iwan Rheon játéka viszont hiányozni fog, Dinklage-el együtt ők ketten magasan kiemelkednek/tek a színészgárdából.
Meghalt ugye a fősepton is és a verebek miatt se kell már aggódni, valamint Ayra tett még arról, hogy legyen min mosolyogni: először a kis rohadék segédlány arcát avatta fel a templomban, majd végre Walder Freyt is kinyírta, fúúú de örültem neki.

ramsay.jpg

Ha már mosolygás, a legviccesebb évad díj is ide kerül. Tyrionék viccmesélős ötperce nálam vitte a pálmát, de a Clegane fivérek brutalitásain is lehetett röhögni morbid módon (Sandor felakasztásra váró jelöltjeiről szóló tárgyalása élményszámba ment), és Bronnak, Tormundnak és Samnek is akadtak baromijó gagjeik, úgyhogy a tárgyalások és csaták közt nagyon jól lehetett szórakozni.

missandei.gif

Még egy dolog van, amiben hatalmasatt lépett előre most a sorozat, és ez pedig az építkezés. Bár még mindig kurvamessze van, már pislákolgat a fény az alagút végén. Sokszor jött már elő, hogy úgy néz ki már csak durván 13-14 rész lehet hátra és most először érzem azt, hogy ez talán elég lehet egy nem elkapkodós lezárásra. Nagyjából kialakult a Stark-Targaryen-Lannister nagyhármas hatalombirtokló erő és szépen lassan mindenki becsatlakozik valamelyikükhöz, mellettük vannak még a Mások és igazából ennyi. Idén inkább elvarrni igyekeztek a szálakat, mintsem újakat behozni és ez hosszútávon jót fog tenni, letisztultabb lesz a kép. Szerintem ennél a tervezett 8 évadnál nem kellene továbbhúzni a storyt, szép kerek történetet akarok! Abban már most szinte biztos vagyok, hogy a Trónok Harcának is lesz vagy valami eredettörténete vagy valami sokkal később játszódó spin-offja, úgyhogy akinek ez nem lesz elég, lesz mit néznie.

dany_1.jpg

Remélem jövőre több spoilert megúszok, idén sajna Jon visszatérésére és rokonsági kapcsolatára is számítottam, és még Cersei robbantásos terve se ért meglepetésként, ezek biztosan nagyobb hatást érhettek volna el, ha nem sejtem az érkezésüket.

Ez volt az első heti kibeszélős évadom, úgyhogy egyúttal szeretném megköszönni a rendszeres olvasást, másrészről ötleteléseket, tanácsokat szívesen fogadnék komment formájában. Hosszabb/rövidebb cikkeket olvasnátok szívesebben? Felületesebb, csak a történetre reflektáló, filozofálgató írásokra, vagy esetleg elemzőbb, mélyreásó gondolatokra lennétek éhesek?
(u.i.: sajnálom, hogy a 6x07-08-cal adós maradtam, jövőre minden héten próbálok időt szakítani a cikkekre)

A bejegyzés trackback címe:

https://zekbreff.blog.hu/api/trackback/id/tr158847598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása