zekbreffblog

Netflix

Kiknek érheti meg az előfizetés?

2016. február 03. - zekbreff

net2.jpg

Amikor megérkezett Magyaroszágra a Netflix, rögtön regisztráltam rá és elkezdtem csemegézni a sorozatok és a filmek között. Most fog lejárni az ingyenes első hónapom és ez alatt az idő alatt azért eléggé kiismertem az előnyeit és a hátrányait. Bár én biztosan maradok Netflix-felhasználó, látom azt is, hogy még nem elég kiforrott a dolog ahhoz, hogy itthon is széleskörben elterjedjen. Lássuk, mire is számíthattok a magyar Netflix kapcsán!

 

- A kínálat

net3.jpg

Első blikkre úgy tűnhet, mennyi mindent meg lehet nézni, de a kínálat meg sem közelíti az amerikait (még?). A folyamatosan bővülő netes videótékában egyelőre a nagyjából 200 sorozat mellett durván 550 film elérhető, 10 kategóriába sorolva. Ez azért még így is elég nagy választék, valószínűleg mindenki találni fog magának néznivalókat, de a különbség hihetetlen nagy: az amerikai filmek és sorozatok mindössze 12 százaléka érhető el itthon. A magyar kínálatról egyébként itt olvashattok bővebben. Persze ha valaki teljes hozzáférést szeretne, meg lehet oldani egyszerűen például VPN segítségével, sokan használják így a Netflixet már évek óta.

 

- Nélkülözhetetlen angoltudás

eng2.jpg

Ígérgetik, hogy lesznek magyar feliratok, esetleg régi és új magyar filmek és sorozatok is a kínálatban, de egyelőre minden angolul van. A feliratot még csak-csak meg lehet oldani és szerintem nem is fog sok időbe telni, mire már a Netflix menüjét is magyar nyelven olvashatjuk. Egy biztos: ha egy kukkot nem tudsz angolul, vagy ha szinkronosan szeretnél filmeket nézni, a Netflixet nem neked találták ki. 

 

- Minek Netflix ha van torrent?

netflixvstorrent.jpg

Sokak szerint fölösleges fizetni a Netflixért, hiszen torrenten le lehet tölteni bármit. Az egyik ok, amit ilyenkor mindig fel szoktak hozni a Netflix mellett, hogy legális. Örülhetnénk ha ezzel sok embert meggyőzök, de szerintem ezt a legtöbben leszarják. A másik dolog, hogy a torrentnél ez jóval kényelmesebb megoldás. Nem foglalnak tárhelyet a fájlok, csak felmész a netre és ott van minden. Emellett csak egy felhasználónév és egy jelszó és netközelben bárhol be tudsz jelentkezni és nézheted amit akarsz. Tekintve, hogy nem kell nagyon mélyre nyúlni a pénztárcákban, szerintem abszolút megéri.

 

- Mennyi az annyi?

money.jpg

A magyar Netflixen 3 csomag közül lehet választani, 8, 10 vagy 12 euróért (havonta). A csomagok közti különbség annyi, hogy 10 euróért már két képernyőn is lehet egyszerre netflixezni, ráadásul HDben, 12 euróért pedig már akár 4 külön monitoron vagy kijelzőn is lehet egyidőben nézni a filmeket, Ultra HDben. Vagyis ha négyen összeálltok, akkor havonta egy ezresért netflixezhettek bármikor, baromijó minőségben. Ez tényleg egy olyan összeg, ami szerintem bevállalható. Mindenesetre az ingyen hónap mindenkinek adott, aki teheti próbálja ki a Netflixet, én csak ajánlani tudom.

 

süti beállítások módosítása