zekbreffblog

Trónok Harca 6x01 - A Vörös Nő

Spoileres Kibeszélő

2016. április 25. - zekbreff

Évről-évre nagyobb a hype a sorozat körül, ami nem csoda, hiszen kezdetben a Maffiózók, később a Lost, majd a Breaking Bad után mostmár kétségkívül a legnagyobb tévés drámaóriásról van szó. A rengeteg promózás nálam is elérte a hatását, annyira be voltam zsongva, hogy fenn kellett maradjak a hétfő hajnali premierre.

Mint ahogy azt sejteni lehetett, előbb tudtam újra vasárnap boltba menni, minthogy George R.R. Martin kiszenvedje magából a következő kötetet, szóval a hatodik évad már a könyvolvasók spoilerhatalma nélkül vette kezdetét. Sokmindenkit viszontláttunk az első részben, nézzük miről érdemes szót ejteni a Red Woman-ből.

A #JonSnowIsAlive fanok egyelőre hoppon vannak és remélem ott is maradnak. Egy az, hogy sokakkal ellentétben nálam Kit Harrington búvalbaszott karakterét még a vadlaza Ygritte se tudta megmenteni, másrészt ha tényleg bedobnák a felélesztőpartyt a közösbe, akkor még Cersei dublőre is nagyobb jelentőséggel bírna a haláleseteknél. Thorne rögtön átvette az irányítást az Éjjeli Őrség felett és Davosék most szarban vannak, remélem a vadakhoz fordulnak majd és lesz egy nagy mészárlás. Meg persze Melisandre is ott van a képben, akivel kapcsolatban sokáig kell majd még emészteni, hogy milyen csuhajpartikat nyomhatott az ágyban az elcsábított férfiáldozatokkal. Nagyon ronda az öreg.

redwoman2.jpg

Sansának és az újjászületett Theonnak (vagy még Reeknek? francsetudja) nem kellett sokáig menekülnie a fagyos erdőben, Brienne gyorsan rájuk is talált. Sansa másodjára már szerencsére nem volt olyan hülye, hogy elküldje a nőlovagot krumplitpucolni, rögtön el is fogadta az örök hűséget meg a minden jót. Ha ők most szépen nekierednek északnak, ott nem számíthatnak sokmindenre, máshova viszont nem nagyon mehetnek. Várom már, hogy Sansa mikor és hol fog majd egy kis hatalomhoz jutni, le merném fogadni, hogy ide újra Kisujj fog bemászni valahogy.

sansa2.jpg

Cersei kapott egy újabb gyomrost és nagyon jól mutatja az elkeseredettségét, hogy már lassan kezdi elhinni a jóslatokat, ami az ő jellemétől szerintem teljesen idegen. A bosszúvágy Jamievel félkaröltve tartja benne a lelket és így, hogy a Hegy zombimódba kapcsolt, nagyoncsúnyán végig fognak menni a Verebeken.

Tavaly a dorne-i szál egyáltalán nem volt izgalmas, de most adok neki egy esélyt. A harcművész csajokat egyre jobban bírom és az előző évaddal kontrasztban most rögtön történt érdemi action, a trónfosztás már nagyon lógott a levegőben. Vicces volt látni, hogy az őrök mennyire szarnak az uralkodójukra. Hosszútávon persze nem látok rá sok esélyt, hogy innen délnyugatról komolyabban beszállhatnának a buliba, inkább azt tudnám elképzelni, hogy valamelyik főbb karaktert teszik majd el láb alól.

Tyrion és Varys közt még mindig kurvajó az összhang. Kettejük jelenete lényegében felvázolta a Daenerys nélküli társadalomban uralkodó teljes káoszt az éhező anyával, a hitehagyott lázadó csoportosulásokkal meg a felégetett városnegyeddel, mégis végig röhögtem ahogy szivatják egymást. Nagy meló előtt állnak, de ki lenne képes rendberakni a dolgokat, ha nem ők?

tyrion2.jpg

Daenerys-szel kapcsolatban igazából azt érzem, hogy nem nagyon tudnak vele mit kezdeni. Már a story elején gyorsan eljutott odáig, hogy akkor most ő már keménygyerek, sárkányai is vannak, egy sereget is összeszedett és fullkészen lenne. De hogy nehogy gyorsan világuralomra törhessen szerencsétlenkedésekkel elhúzzák az idejét. Most éppen megint a dothrakiaknál szenved. Azt meg nem tehetik meg vele, mint Brannel, hogy egész egyszerűen szüneteltetik egy időre, merthát azért azt mégse már na! Kívánom, hogy lepjenek meg egy érdekes szállal, de a khaleesitől idén nem várok sokat.

Ayrát annyival el lehet intézni, hogy most minidaredevilt fognak belőle faragni. Sajnálom, hogy igazából vele se történik majd jóideig semmi és ha tényleg csak egy vakságot szedett össze az arcnélküli manustól az baromi kiábrándító.

ayra3.jpg

Mindent összevetve elég zsúfolt kezdést kaptunk, a lehető legtöbb szereplőről szerettek volna mutatni valamit nekünk. Melisandre titkán és a Dorne-i öldöklésen kívül nem sok minden történt, a legtöbb helyen felvezetőt kaptunk. Később azért jót tenne, ha koncentráltabb részeket kapnánk, hosszabb jelenetekkel.

Mellesleg:
  • Ramsay megint hozta magát: "Buried? No! This is good meat. Feed it to the hounds."
  • Tényleg kurvavastag hóba zuhanhattak Sansáék, semmi bajuk nem lett.
  • Margaery is kapott pár percet, de nem volt érdekes.
  • Jorah lassacskán kőemberré válik, őt nagyon sajnálom.
  • Kimaradt Stannis, Sam, Bran és Littlefinger is.

A bejegyzés trackback címe:

https://zekbreff.blog.hu/api/trackback/id/tr248655878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonalilla · http://pajzantortenelem.blog.hu/ 2016.04.25. 21:35:46

Mondjuk Stannis kimaradására szerintem lehetett számítani, mivel sajnálatos módon elhalálozott az előző évadban :D

zekbreff 2016.04.25. 23:24:31

Jon Snow is ő mégse maradt ki ;)

eq2 2016.04.26. 13:05:24

Reggel azon gondolkodtam mirol is szolt a resz.

- Sansa szokik, az egyetlen lehetseges delikvenssel osszefutott amin "meglepodtunk". Snitt.
- Havas gyerek halott, szajkarate, sohajtozas, ketteszakadas. Snitt
- Khaleesi-t viszik mint a veres kardot, szajkarate a repazasrol de ugye eroszak a multkori ota ugyse lesz meg hat emilia karja mar most vastagabb mint stallonenak a tul a csucsonban. Levetkozve meg inkabb lenne disznotor feelingje igy skippelik. Snitt.
- 2 lovag ellovagol a naplementebe szajkarate mellett. Snitt.
- Meghotta magat a Lannister kiscsaj ezen megy a lelkizes. Csaj a boriben mar o is koszos. Snitt.
- Vak csaj tovabbra is vak. Snitt.
- Szadista gyerek szajkarate. Snitt.
- Amazon vs Dorni roki 1:1. Gyerek is. Summa ket hatbaszuras egy nyomorek leszurasa hatalmas harci dicsoseg. Snitt.
- Melisandre MILF-bol GGILF lesz. Snitt.
- 2 retardaltunk (toketlen es a torpe) egy zero cost jelenetben nem csinal semmit. Snitt.

Ezert hype? fel ev a forgatas a masik fel evben siman lehetne kondiznia a lassan rofi mereture hizott khaleesinek. Sansanak sem artana. Arya meg smink nelkul siman hozza E.T.-t. Nevetseges hogy a 39 éves Melisandre és a 42 éves 2 gyerekes Cersei aki csinos es van alakja mikozben fiatalabbnal fiatalabb szineszek a foszereplok. Gyakorlatilag az epizodban tortentek semmi ujat nem tesznek hozza az elozo reszek tartalmabol szekciohoz.

zekbreff 2016.04.26. 14:27:05

Igen ahogy írod, elég töredezett résszel kezdtünk, de szerintem visszarázódásra teljesen jó volt, megnéztük röviden kivel mi van. Nagyon remélem most nem másolják a tavalyi évadot, hogy az első 7-8 rész lassan csordogál, aztán minden lényegest benyomasztanak az utsó részekbe.

Ha szeretnéd avatart a hozzászólásaid mellé 2016.04.26. 20:48:46

te ilyen fiatalos csúnya szavakat használó blogger vagy? ;)
süti beállítások módosítása