zekbreffblog

The Affair

ajánló

2016. január 25. - zekbreff

the-affair-2_-evad.jpeg

A Showtime sorozata már több helyen felbukkant korábbi írásaimban, nem véletlenül. Valószínűleg nem fogtok hinni nekem, ha olyanokkal durrogtatok, hogy baromi új és egyedi, meg hogy ilyen sorozatot még biztos nem láttál, de a The Affair esetében tényleg erről van szó. Sajnos nem tudom folytatni anélkül, hogy ne lőnék le pár poént, úgyhogy akit sikerült meggyőznöm egy képpel és egy klisés mondattal, az csak a pilot megnézése után olvasson tovább.

Tovább

Mennyit ér egy Golden Globe-díj?

gg.jpg

Filmes elismerésről mindenkinek az Oscar-díj jut eszébe legelőször, sorozatok terén pedig az Emmy ugorhat be a legtöbbeknek. Az Arany Glóbusszal mindkét fél legjobbjait megjutalmazzák minden év elején, idén vasárnapról-hétfőre virradóra már a 73. alkalommal tették meg ezt. Az átadón külön öröm volt számunkra, hogy először kapott szobrot magyar film, a Saul fiát azóta már Oscar-díjra is jelölték. (Az átadóról és a további nyertesekről olvashattok itt.)

A hatalmas hírnév bezsebelése mellett kíváncsi voltam arra, hogy anyagilag mennyit is jelent a glóbusz elnyerése és hogy a 3 díj hogyan helyezkedik el egymás mellett a ranglétrán. A meglepő válaszokat a tovább mögött ismertetem.

Tovább

Páratlan párosok

KeddiTop

je.jpg

Karakterek közötti dinamika simán el tud vinni sorozatokat a hátán. A színészek közti összhang legalább annyira fontos, mint hogy hogyan írják meg köztük a párbeszédeket. Sokszor öröm nézni, ahogy egymásra reagálnak vagy ahogy ismerik egymást, ezáltal tudják a másik mire gondolhat. A tovább mögött a kedvenc ilyen párosaimat mutatom be, spoileresen.

Tovább

Sorozatosok a filmvásznon

2015

ffff.jpg

Egy színész számára mindenképpen nagyobb elismerést jelent ha filmsztárként emlegetik, mintha "csak" sorozatokban tűnik fel. Amíg világszerte ennyien ülnek be a mozis képernyők elé (szóval nagyjából az idők végezetéig), a TV show-k sem nézettségben, sem pedig bevételekben nem vehetik fel a versenyt a filmekkel szemben. Ezért aztán gyakori forgatókönyv a színészek körében, hogy a sorozatokban elért sikereiket ugródeszkaként használva próbáljanak meg berobbanni a hollywoodi sztárok közé. Erre 2015-ben is rengeteg példát láthattunk, a tovább mögött ezekből lehet szemezgetni.

Tovább
süti beállítások módosítása