zekbreffblog

Betétdalok

KeddiTop

2016. március 01. - zekbreff

 

music.jpg

Kis szünet után újra itt egy kedditop, ezúttal visszatérek a zenékhez, most azonban nem sorozathoz írt muzsikákból, hanem betétdalokból válogatok. 

10. Girls

girls_1.jpg
A Girls-ről még nem írtam a blogon, pedig az egyik kedvenc guilty-pleasure sorozatom, ami már az 5. évadával robog, úgyhogy majd igyekszem. Na, de itt most zenézünk. A Girls leginkább indie-zenékkel operál, elég újakkal. Itt nem grandiózus jelenetekhez benyomott érzelemboostoló számokra kell gondolni, hanem sokkal inkább a bárban megy a háttérben feelgood songokra. Tipikus megállítom a jelenetet hogy rákeressek youtubeon.
Kedvenc dalok: Everyone's Gonna Get High, There's a Beast and We All Feed It, Mess Me Around

9. Rick and Morty

r_m_1.jpg
Az utóbbi idők legjobb animációjának elborult, ugyanakkor zseniális témái, ötletei és karakterei mellé külön öröm, hogy ilyen fasza számokkal rukkoltak elő. A Get Schwifty, a Flu Hatin' Rap vagy a Tiny Rick Song  csak ráadás a betétdalok mellett. Aki látta az első 2 évadot fogadni mernék, hogy amikor elindítja a számokat egyből be fog ugrani neki a hozzátartozó jelenet!
Kedvenc dalok: X Gon' Give It To Ya, Seal My Fate, Between the Bars, Do You Feel It?

8. You're the Worst

ytw.jpg
A YtW (úristen mennyi jó sorozat van) már a félperces opening credit egyszerű dalocskájával megvett engem kilóra. Naggyából ugyanabból a stílusból merít, mint a Girls, de bevállalósabb, randomabb számokat is simán az arcunkba tol. Ezenfelül itt már van elég szomorú/merengős pillanat is, amikhez nagyon odapasszoló melódiákat válogattak.
Kedvenc dalok: 7:30 AM, Poor Old Ra, Chicken Leg, New Skin

7. Leftovers

leftovers.jpg
Ezzel a sorozattal kapcsolatban nagyon elfogult vagyok, a jelenleg is futók közül ez a kedvencem. Már a másik listán is fenn volt, innen is kihagyhatatlan. Olyan nagyágyúkkal rohamoznak, mint a Pixies, Simon&Garfunkel vagy Rick Astley, úgyhogy nagyon nem lőhettek mellé, de ne vegyük el tőlük az érdemet. A Leftoversben minden dal jókor van jó helyen.
Kedvenc dalok: Where Is My Mind, Laughing With, White Lines, Let the Mystery Be

6. Fargo

fargo.jpg
A Fargo a 2. évadra nemcsak történetben, hanem zene tekintetében is visszautazott az időben és ez nagyon jót tett neki. Míg az első felvonásból nem emlékszem különösebben számokra, idén csomó dal ragadt meg a fülemben, legtöbbször a váratlansága miatt. Egészen egyedi westernes, indiános hangulatot árasztanak magukból a zenék, nekem nagyon bejött.
Kedvenc dalok: Yama Yama, Run through the jungle, California dreaming

5. Mozart in the Jungle

mitj.jpg
A MitJ-nél a zene adott volt, hiszen egy szimfónikus zenekarról szól. A komolyzene finoman szólva is kurvamessze áll tőlem, de itt könnyen befogadható műveket/szimfóniákat szedtek össze. Az egész sorozatnak egy teljesen elragadó, kellemes hangulata van, ami velem részben még ezt a műfajt is megszerettette. Itt abszolút tudom ajánlani a darálást, hiszen az eddigi 2 évad összesen durván 4-5 óra alatt lepörgethető.
Kedvenc dalok: Danzón No. 2, Hungarian Rhapsody, Listomania

4. Mad Men

mad_men.jpg
Pont a héten hallgattam egy podcastet, amiben többek között a Mad Men záróévadjáról is beszéltek. Szóba került, hogy a sorozat készítője, Matthew Weiner állítólag nagyon odafigyel a korhű ruhákra, a díszletre, a látványra és ezekkel együtt minden bizonnyal a zenék megválasztását sem bízza a véletlenre.
Kedvenc dalok: Love is Blue, You Really Got Me, Found Love, I'd Like to Teach the World to Sing

3. Suits

suits.jpg
A kezdetben nagyon jó, később viszont túl elszappanoperásodott ügyvédesdi Suits-ot valahol a 3.-4. évad környékén abbahagytam, de amikor elkezdtem összeállítani ezt a listát rögtön beugrott, hogy baromijó a zenéje.
A kedvenceim innen szinte mind megnyugtató, egyúttal erőt adó számok, amiket a sorozat előtt még nem ismertem.
Kedvenc dalok: Phantoms and Friends, Looking Too CloselyTime Go

2. Shameless

shameless.jpg
Szögezzük le, hogy itt egy képzeletbeli ugrás történik a listán. Az eddigi sorozatok is egytől-egyig jó számokat vonultatnak fel, de az első két helyezet nálam favorit. A Shamelessben gyakorlatilag megszólal egy dal és fix, hogy jó, nagyon eltalálták az ízlésemet. Néha egyébként The Moog és Ivan& the Parazol is dübörög a háttérben, ami azért érdekes, mert magyar előadókról van szó. A Shameless maga egyébként kötelező kategória, már a 6. évadban esik szarrá minden Gallagher-ék körül és eddig végig hozzák a színvonalat.
Kedvenc dalok: Survive, November Was White, December Was Grey, Breakneck Speed, Sick Love, The F Word

1. Scrubs

scrubs.jpg
Nem nyerhetett más, a Dokik mindent visz zenék terén (is). Akár a vicces jeleneteknél, akár a szomorú pillanatoknál bukkan föl valami, tökéletes. Még a JD-Elliott jelenetek aláfestői is a kedvenceimé váltak.
Nem tudom tovább ragozni, 10/10.
Kedvenc dalok: Dreaming of You, Alive with the Glory of Love, How to Save a Life, Please Forgive Me

A bejegyzés trackback címe:

https://zekbreff.blog.hu/api/trackback/id/tr668371002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása