zekbreffblog

Trónok Harca 6x04 - Az idegen könyve

Spoileres Kibeszélő

2016. május 22. - zekbreff

 

dae.jpg

Még mindig rengeteg kritika éri a film és sorozatkészítőket (főleg az írókat) amiatt, hogy nem képesek értelmes női karaktereket életre kelteni, legtöbbször semmi céljuk nincsen és csak úgy szépek a főhősök mellett. Ezért felemelő egy-egy ilyen részt végignézni a GoTban, ahol a szokásosnál is több szerep jut az erős, céltudatos lányoknak. Amikor pedig erre ügyesen rájátszanak azzal, hogy beraknak melléjük tanácstalan és hitehagyott férfiakat, mégkönnyebben át tudják adni az üzenetet.

Kezdjük Sansával, aki elérve úticélját végre viszontlátja Jont, így hosszú idő után egyesül két Stark gyerek. Egy kis múltbameredés után kénytelenek visszazökkenni a jelenbe, Ramsay kedves levele ugyanis döntés elé állítja őket. A hitehagyott-céltudatos első felvonása már akkor elkezdődik, amikor Jon nem hangosan végigolvasni a küldeményt, Sansa viszont kikapja a kezéből és befejezi helyette. Sansa először bizonyítja, hogy már régesrég kinőtt a hisztis picsa szerepkörből, a sarkára áll és visszavágást követel.
Közben a ranglétrán egyet lejjebblépve Brienne és Mellisandre is bemutatkoznak egymásnak és itt sajnos van egy olyan érzésem, hogy valamelyiküknek kampec, mert Stannis és Renly megölése után nem sokáig tűrik majd meg egymást.

sansa_1.jpg

"You can't turn a "NO" into a "YES" without a "MAYBE" in the between." Épp House of Cards-ot darálok, ebben hangzott el ez az okosság, ami szerintem tökéletesen passzol Tyrion politikai húzására. Remélem Missandei és Szürke Féreg ha szájhúzva is de engedik a törpét érvényesülni, mert nagyon jól látja, hogyan működnek az emberek. Ha minden igaz már nem kell sokat várniuk Daenerysre.

tyrion_2.jpg

Arra a Daenerysre, aki megint badass volt, bár ezt egyszer már eljátszotta. Az ő dothraki kirándulása valahol tetszett is meg nem is. Tetszett, mert hamar elintézték az egészet és nem kellett egy újabb szezonon át várni, hogy történjen már valami. Nem tetszett, mert komolyan azért indult öngyilkos küldetésre a két szerelmes, Jorah és Daario, hogy bereteszeljenek 3 ajtót? Így vagy úgy én nekik nagyobb szerepet szántam volna. 

daenerys.jpg

Az erős-tanácstalan páros további szereplői pedig Margaery-Loras és Theon-Yara. Előbbit idén először csodálhattuk 2 percnél tovább, miután őt is kiokította a Főveréb, beküldték Lorashoz lelket önteni belé. Úgy néz ki a Tyrellek ha csak egy rövid időre is, de összefognak a Lannisterekkel, úgyhogy hamarosan már ereje teljében ármánykodhat tovább Margaery, mindannyiunk örömére. (Az enyémre legalábbis biztos). 
Már múltkor is írtam, hogy a Greyjoy-ház engem mennyire nem hoz lázba és ez még mindig így van, valószínűleg majd Yara és a nagybátyja között lesz viszálykodás, elég unalmasan hangzik.

margaery.jpg

Mellesleg:
  • Kisujj is beszállt a buliba, Északon kezdenek összeérni a szálak
  • Ramsey kontra Rickon kísérője elég kiszámítható volt
  • A "nem lehet bevinni fegyvert" "jajj, de én szeretem a tőrömet" is elég kiszámítható volt
  • Dorne-t le is zárták azzal a kis trónfosztással?

A bejegyzés trackback címe:

https://zekbreff.blog.hu/api/trackback/id/tr278738732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása