zekbreffblog

Trónok Harca 6x05 és 6x06

Spoileres Kibeszélő

2016. június 04. - zekbreff

jamie.jpg

Ha a múlt heti részből kivesszük a Brannel történt eseményeket a legunalmasabb részt kapjuk, így egy teljes cikket nem is akartam "Az ajtó"-nak szentelni. Sajnos a most hétfői "A vérem vére" is mellélőtt nálam, ahol sokáig felvezetett szálakat csaptak össze, hogy majd lehessen min izgulni a véghajrára.

 Branről és persze Hodorról mégiscsak érdemes beszélni, elég mindfuck utolsó 10 percet kaptunk az ötödik rész végén. Talán a legfontosabb kérdések amiket többekkel is megdiskuráltam, hogy akkor tulajdonképpen mit tanult meg Bran? Mi lesz most a feladata azzal, hogy átvette a Háromszemű Holló helyét és kik azok az Erdő Gyermekei? Na és persze hogyan fordítják majd le A hold the door kifejezést? Az utóbbira már megkaptuk a választ: Holtodig óvd. Szerintem egész ügyes. 
Az én teóriám szerint Brannek arra kellett most rájönnie, hogy bár valamilyen értelemben tud befolyással lenni a múltra és információszerzésre hasznos a zöldlátása, klasszikus "megváltoztatom a jelent" hatást nem érhet el, maximum Hodorhoz hasonló időparadoxonokat. Az kéne még csak, hogy az időutazást is komolyabban belekeverjék a storyba! 
Ami viszont számomra egyáltalán nem derült ki, hogy Bran mitől lehet majd erős, mert egyelőre sem jövőt jósolni, sem beleszállni másokba és irányítani őket nem képes önszántából.

hodor.jpg

Sam már a hosszú utazása során elmagyarázta Gillynek a tervét, hogy az apja ugyan őt nem fogja marasztalni, Gillyt a gyerekkel majd befogadja, ahol majd felnevelkedhet a kissrác. Ez pontosan így is történt volna, ha Sam nem gondolja meg magát hirtelen. Ennél én őt megfontoltabbnak gondoltam, bár simán belefér hogy az apja hozta ki belőle ezt. Ennek ellenére a hazatérésük egyetlen eredménye így az ellopott kard, aminek biztosan lesz még szerepe...

gilly.jpg

Ayra és az Arctalan Manus történetének még muszáj hogy legyen egy fordulata, különben hatalmas csalódás ez a szál. Gyakorlatilag két rész alatt széjjel szedték a badass valar morgulis imaget és adtak egy tök negatív, bérgyilkos képet arról az emberről, akit előtte évadokon keresztül abszolút pozitív karakternek ismerhettünk meg. És tudom, kell hogy legyen szent és erkölcsi százas szereplő is a sok rohadék köpönyegforgató mellett, de nekem Ayra döntése is erősen kérdőjeles. Amikor még a látását nyerhetné vissza feltétlen bizalom övezi a mesterét és tűr, de a két mondat alapján ártatlannak tűnő szegény színésznőt megmérgezni már nem képes.

ayra_2.jpg

Evan Puschak legutóbbi videójában pont a Trónok Harcával foglalkozott, ahol ő is elmondta, hogy George R.R. Martin mennyire megszállottja a középkornak. (Nerdwritert nézzetek, baromi érdekes videókat készít, sok témát érintve)
 Ahogyan Királyvárban a Hit és a Korona közti dinamikával operálnak megint ehhez köthető, most úgy tűnik Cerseiék maradtak alul. Margaery megtérése persze azért becsapós, senki se lepődne meg ha megint csak megjátszaná magát, elvégre egy börtönlyukban sínylődött sokáig, erre nem könnyű fátylat borítani. 

margaery_1.jpg

A rész végére Daenerys maradt, ezt csak azért említeném meg, mert iszonyat kínos jelenettel zártak. Semmi más célja nem volt ennek a buzdításnak, minthogy a végső képsorok egy menő sárkánybőgéssel kísérjenek el minket. Mintha a dothrakiaknak nem adott volna már pont elég bizalmat úrnőjük felé, amikor látták kisétálni a lángok közül pár napja. Ezt a két-három percet úgy ahogy van kivághatták volna.

dany.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zekbreff.blog.hu/api/trackback/id/tr858764934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása