zekbreffblog

Sorozatosok a filmvásznon

2015

2016. január 03. - zekbreff

ffff.jpg

Egy színész számára mindenképpen nagyobb elismerést jelent ha filmsztárként emlegetik, mintha "csak" sorozatokban tűnik fel. Amíg világszerte ennyien ülnek be a mozis képernyők elé (szóval nagyjából az idők végezetéig), a TV show-k sem nézettségben, sem pedig bevételekben nem vehetik fel a versenyt a filmekkel szemben. Ezért aztán gyakori forgatókönyv a színészek körében, hogy a sorozatokban elért sikereiket ugródeszkaként használva próbáljanak meg berobbanni a hollywoodi sztárok közé. Erre 2015-ben is rengeteg példát láthattunk, a tovább mögött ezekből lehet szemezgetni.

- Az ébredő Adam Driver

adamm.jpg

Egyértelműen ő robbantotta a legnagyobbat. Nem hiszem, hogy sokan ismerték volna a Girls nevű sorozatból, mostmár a fél (ha nem az egész) világ tudja ki ő. Szerencsére a Star Wars Kylo-ja idejekorán levette a maszkját és adtak neki jópár érzelemmel teli pillanatot a képernyőn. Nekem már Adam karaktereként is bizonyította, hogy baromi tehetséges színész és remélhetőleg egyre többet látjuk majd a közeljövőben. (egyébként az SW7-ben több sorozatos arc is feltűnik kisebb szerepekben: a Hősök gondolatolvasója Greg Grunberg, A Trónok Harca lovagnője Gwendoline Christie, valamint Ken Leung a Lostból.)

- Emilia Clarke sárkányok után terminátort nevel

emilia.jpg

Igen, a Trónok Harca Daeneryse belecsapott a lecsóba és első filmes főszerepében Schwarzi oldalán menti meg a világot. A film közel sem hozta a vártakat, már ami a mínőségre vonatkozik: az IMDb-n jelenleg 6,6/10 ponttal szerénykedhet a Genisys, a Metacritic-en ez a mutató már csak 38/100. Emilia pedig Sarah Connor bőrébe bújva Szirmai Gergely szerint egyenesen "nagyon-nagyon rossz". (7:10-től)

Clarke ennek ellénére aligha fog búslakodni, filmes karrierjének kiindulópontja teljesen vállalható és abban is biztos lehet, hogy 2015-ben többen ismerték meg a nevét. Elvégre egy terminátorfilm az mégiscsak egy terminátorfilm.

- Nicholas Hoult, az őrült

nicholas.jpg

Nicholas az angol Skins pofátlanul laza tinédzsereként lépett be a sorozatos köztudatba. Tony karakterét ziccerből hozta, ezután nemsokkal már filmekben ügyeskedett: az új X-men generáció Hankjéből Beast módba változva állatkodott a mutáns akadémián, és zombiként is bohóckodott már a Warm Bodies főszereplőjeként. Az igazi áttörést viszont minden bizonnyal legutóbbi performanszával fogja elérni. Az új Mad Max filmben ő alakítja Nuxot, Immortan Joe fanatikus szolgáját és öröm nézni a játékát! A Mad Max-et szinte kivétel nélkül mindenhol 2015 legjobbjai között említik, úgyhogy szerintem Nicholas nagy lépést tett affelé, hogy az igazi nagyok között említsék majd a nevét a jövőben.

 

- Bohócból lett hőstípus, Chris Pratt

chris.jpg

Chris Pratt kicsit kilóg a többiek közül, hiszen neki a 2015-ös Jurassic World nem az első nagyobb filmje, hanem a második. A Guardians of the Galaxy-ban már eljátszotta a szimpatikus, poénkodós és jószívű főhőst, a Jurassic Worldben pontosan ugyanezt teszi. Aki viszont látta már filmjei előtt Christ a Parks and Recreationben az tudja, hogy nem egy karakterszínészről van szó. A P&R-ben ugyanis Andy jellemzőihez az előbb felsoroltak mellé még társul a játékos bugyutaság is, meg vagy +15 kiló.

prat.jpg

Prattnek igazából biztos helye van Hollywoodban, évente több családi filmet gyártanak, melyek főszerepének betöltésére aligha akadna nála jobb megoldás, és már ismerik is a nevét.

- Nem látjuk csak halljuk : Amy Poehler és Jon Hamm

Itt most az ugródeszka-hasonlat kevésbé lehet érvényes, mindketten animációs karaktereknek szájába adtak hangot. 

amy_1.jpg

Előbbi ismét egy Parks and Recreation-ös versenyző, aki az Inside Out című animációs filmben ad hangot Joy-nak. Amy szerintem nagyon beletalált, abszolút passzol a hangja Derűhöz és mivel az egyik kedvencem volt ez a mese 2015-ből, mindenképp helyet akartam neki szorítani a listán.

 

jon.jpg

Jon Hamm is elvállalt egy hasonló projektet, ő Herb Overkill hangját formázza meg a Minions névre hallgató családi rajzfilmben. Így olyan sztárokkal dolgozhatott együtt, mint Sandra Bullock vagy Michael Keaton, úgyhogy ahogy interjújában is mondja, biztosan jól érezte magát.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zekbreff.blog.hu/api/trackback/id/tr898227472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása