zekbreffblog

Bojack Horseman

ajánló

2015. november 01. - zekbreff

Ezúttal a kedvenc műfajomba, a dramedybe kóstolunk bele, mégpedig egy animációs sorozaton keresztül.

A felnőtteknek szóló rajzfilmszériákra igazán rá fért már a vérfrissítés. A Simpsons és a Family Guy kifulladni látszik, a Futurama-tól valamint az Avatar+ Legend of Korra kettőstől már el kellett köszönjünk, az Archer is megélt már kisebb-nagyobb hullámvölgyeket, talán egyedül a South Park képes a régiek közül a mai napig minőségit letenni az asztalra. 2013-ban azonban megérkezett a felmentősereg első tagja, a Rick and Morty (lesz róla írás, ne aggódjatok), majd nem sokkal később a Bojack Horseman is csatlakozott, a Netflix saját gyártású sorozata.

bo2.jpg

A történet Hollywoodban játszódik, ahol antropomorf állatok élnek együtt az emberekkel. A humor egyik forrása így rögtön adott: az emberi állatok mind belső jellemvonásaikban, (a kutya naívan hűséges, a macska számító, minden magáról szól) mind pedig kívülről látható cselekedeteikben (az őz reflexből összehúzza a fülét, ha hozzáér valami, a pingvin jégkorcsolyázikfelidézik a számunkra jól ismert tulajdonságokat. Emellett a karakterek együgyüsége, ameta szintű utalások, vagy akár a gyakori vendégszereplések is (pl. Daniel RadcliffeAndrew Garfield) számtalan lehetőséget nyújtanak a röhögésre.

bojack2

A dramedy-érme másik oldalának középpontjában főszereplőnk életútkeresése áll. Bojack igazi antihős, szinte kivétel nélkül a rossz megoldásokat választja. Dianenel való közös beszélgetéseik során olyan kérdésekkel foglalkoznak, hogy létezik-e második esély, mitől válik/válhat valaki rossz “emberré”, mikor hallgassunk a szívünkre, mikor pedig az eszünkre. Animációs sorozattól szokatlan módon Bojack a mellékszereplőkkel együtt igazi érzelmi hullámvasúton megy keresztül, melynek során a karakterek sokkal árnyaltabbak lesznek, mi pedig jobban megismerjük őket és sokszor ráismerünk magunkra bennük.
A főbb szereplőknek ráadásul igazi sorozatsztárok adnak hangokat, (Will ArnettAmy SedarisAlison BrieAaron PaulPaul F. Tompkins) ami még egy okot ad a bepróbálásra.

(A sorozat egyelőre 2 évados, a harmadik már berendelésre került.)

A bejegyzés trackback címe:

https://zekbreff.blog.hu/api/trackback/id/tr728206454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása