zekbreffblog

The Affair

ajánló

2016. január 25. - zekbreff

the-affair-2_-evad.jpeg

A Showtime sorozata már több helyen felbukkant korábbi írásaimban, nem véletlenül. Valószínűleg nem fogtok hinni nekem, ha olyanokkal durrogtatok, hogy baromi új és egyedi, meg hogy ilyen sorozatot még biztos nem láttál, de a The Affair esetében tényleg erről van szó. Sajnos nem tudom folytatni anélkül, hogy ne lőnék le pár poént, úgyhogy akit sikerült meggyőznöm egy képpel és egy klisés mondattal, az csak a pilot megnézése után olvasson tovább.

Ahogy a cím is sejteti egy félrelépés történetet kapunk, de nem akárhogy. Akik ugyanis elmesélik nekünk, azok maguk az affér résztvevői. Egy kihallgatás során teszik mindezt, egymástól függetlenül. Ez a narratív keret rögtön magával kíséri a ferdítések lehetőségét. A ketté bontott epizódok mindkét felében nagyjából ugyanazt a storyt kapjuk, mégis teljesen máshogy. Ahogy a különböző szemszögekből végigkísérjük az eseményeket, igazi pszichoanalízisben lesz részünk. Ez a műfaj nem is idegen a készítőknek, Sarah Treem és Hagai Levi korábban a magyar Terápia sorozat amerikai megfelelőjének, az In Treatmentnek voltak az ötletadói.

Egy ilyen lassabb tempójú, beszélgetős romantikus drámához a remekül megírt dialógusok mellett elengedhetetlen a jó színészi játék. Mind a 4 főszereplő megfordult már korábbi sorozatokban. 

dominic.jpg

Dominic West-et legtöbben a Drót McNultyjaként ismerik a mai napig.
ruth_wilson.jpg
Ruth Wilson korábban Jane Eyre szerepét játszotta el egy minisorozatban.
joshua_jackson.jpg
Joshua Jackson A Dawson és a haverokban robbant be anno Pacey szerepében.
maura_tierney.jpg
A friss Golden Globe nyertes Maura Tierney pedig a Vészhelyzetben játszott régen.

Az egyelőre két évadot megélt The Affair nem egy könnyed kikapcsolódás, felületes nézésre abszolút nem ajánlom. A romantikus drámának a bohókás szerelemtörténetek mellett inkább a szenvedélyes, magunkba meredős oldalát képviseli. A lenti trailer szerintem érzékelteti a sajátos, nyomasztó hangulatát, amire rá kell hangolódni, de nekem mindenképp megérte. Remélem nektek is tetszeni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://zekbreff.blog.hu/api/trackback/id/tr878308022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása